Succesvol complexiteitsmanagement is nu belangrijker dan ooit
Hogere complexiteit
De productmix is de afgelopen jaren voortdurend toegenomen bij meer dan de helft van de maakbedrijven. De variëteit aan producten is bij één op de zes bedrijven zelfs met meer dan 20% toegenomen! Dat komt voornamelijk door specifiekere klanteisen, politieke omstandigheden die voortdurend wisselen en de kortere product life- cycles. Deze stijging zorgt voor een toenemende complexiteit bij productieketens. Deze ketens zijn moeilijk te beheren wanneer de complexiteit niet goed wordt gecontroleerd. Hierdoor ontstaan risico’s die hoge vervolgkosten met zich meebrengen. Bijvoorbeeld een afnemende productkwaliteit, toenemende procesvariatie tijdens de productie, of afwijkingen in leverprestaties.
Focusgroep Plant Complexity
Met de huidige wereldwijde coronacrisis en opkomende handelsconflicten is het ontzettend belangrijk om een succesvol complexiteitsmanagement te hebben. Wanneer de controle op complexe ketens nauwkeurig wordt gedaan, kan dit leiden tot 15% besparingen op het bedrijfsresultaat. Het Duitse Werkzeugmaschinenlabor WZL van de RWTH Aachen, start daarom samen met de Universiteit van St. Gallen en de Complexity Management Academy de focusgroep Plant Complexity. Met behulp van deze groep kunnen deelnemende bedrijven uit verschillende branches contact leggen met collega’s, onderzoekers en deskundigen uit de industrie. De focus ligt voornamelijk op het gezamenlijk ontwikkelen van oplossingen voor verbetering en op het uitwisselen van informatie over best practices en complexiteit.
Deelname
Als deelnemend bedrijf ben je bezig met het vormgeven van de belangrijkste onderwerpen en leg je de basis voor het aanpassen van je eigen bedrijf in een steeds sneller veranderende omgeving. In de focusgroep komen veel onderwerpen aan bod. Wat zijn de complexiteitsfactoren? Hoe kunnen digitale technologieën ondersteunen bij het beheer? Hoe kan de complexiteit effectief worden beheerd? Samen met de experts, wordt er gekeken naar mogelijke antwoorden en oplossingen.
Bron: metaalmagazine.nl